Lianne de Groot (1977) is uw regiebehandelaar. Zij werkt al ruim 20 jaar als GZ-psycholoog binnen de geestelijke gezondheidszorg en heeft ruime ervaring in de behandeling van diverse psychische klachten. Lianne werkt met verschillende methodieken waarbij de nadruk ligt op het cognitief gedragstherapeutisch kader (CGT). Haar specialismen zijn de behandeling van zelfbeeldproblematiek en trauma gerelateerde klachten (EMDR).

Na haar studie psychologie aan de Rijksuniversiteit te Leiden (1995-2001) is zij gaan werken bij Parnassia, een specialistische GGZ instelling gericht op de behandeling van verslavingsproblematiek. Aansluitend volgde zij de postdoctorale opleiding tot GZ-psycholoog (2004-2006), waarna zij van 2007-2016 als indiviueel behandelaar werkzaam was bij GGZ Drenthe in Assen. Zij deed hier veel ervaring op in de behandeling van diverse angst- en stemmingsklachten als ook persoonlijkheidsstoornissen. 

In september 2008 heeft zij hiernaast in Zuidlaren Psychologenpraktijk De Groot opgericht en in 2016 is een tweede vestiging geopend in Assen. In het contact is zij spontaan en respectvol, absoluut niet ‘zweverig’ maar eerder direct en actief aanpakkend. Zij kan mensen snel op hun gemak stellen en komt vlot tot de kern van het probleem. Lianne is optimistisch en oplossingsgericht ingesteld en kan andere mensen goed stimuleren om hun problemen aan te pakken.